Што прије обезбиједити средства за пут Фоча-Шћепан Поље

25.05.2021 Актуелно

У Бањалуци је одржан састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића.

Вишковић је након састанка рекао да је разговарано о сарадњи Републике Српске и Црне Горе, унапређењу путне инфраструктуре, енергетским потенцијалима.

Премијер Српске је истакао да је неопходно што прије обезбиједити финансијска средства за изградњу пута Брод на Дрини-Фоча према Шћепан Пољу. 

Он је навео да је Црна Гора више него заинтересована за градњу путних праваца који је повезују са Републиком Српском и БиХ.

Вишковић је рекао и да ће укидање наплате путарине на путу Требиње-Херцег Нови, које је недавно усвојено, значајно олакшати комуникацију и проток људи.

Када је ријеч о енергетици, Вишковић је истакао да Црна Гора и Република Српска значајан енергетски потенцијал користе из термоелектрана и да се морају  што прије окренути обновљивим изворима енергије.

– Формираћемо стручне екипе које се радити на финализацији свих наших договора у вези са овим питањима – истакао је он и додао да је разговарано и о туристичким потенцијалима.

Кривокапић је изразио задовољство данашњом посјетом Републици Српској, истичући да између Црне Горе и Српске нема никаквих граничних спорова.

Он је рекао да Црна Гора и Република Српска имају велике енергетске потенцијале.

Архива