Премијерка Србије и министри у Источном Сарајеву

17.05.2021 Актуелно

Делегација Владе Србије, коју предводи премијерка Ана Брнабић, стигла је у Административни центар Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, гдје ће бити одржана заједничка сједница влада.

Чланове Владе Србије дочекала је делегација Владе Републике Српске, на челу са премијером Радованом Вишковићем.

Заједничкој сједници двије владе претходиће састанак Брнабићеве и Вишковића.

У свечаном салону у приземљу Административног центра предсједници влада Републике Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић одржаће конференцију за новинаре, која ће бити преношена уживо на програму Радио-телевизије Републике Српске.

Конференцији за новинаре претходиће потписивање споразума о сарадњи о питањима важним за развој ветеринарске професије Републике Српске и Србије, који ће потписати предсједник Ветеринарске коморе Републике Српске и предсједник Ветеринарске коморе Србије.

Планирано је и да у Фочи предсједници влада Радован Вишковић и Ана Брнабић положе камен темељац за изградњу хидроелектране „Бук Бијела“.

Овај догађај је од изузетне важности за општину на југоистоку Српске, али и за цијелу Републику. „Бук Бијела“ биће највећа и најзначајнија, од планиране три хидроелектране, са дужином бране од готово 200 метара, висином 57 и вјештачким језером дужине 11,5 километара.

Архива