Нема области гдје нема сарадње између Српске и Србије

16.05.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да сарадња Србије и Републике Српске толико добро иде да нема области гдје се не остварује.Република Српска.

– Повезујемо се инфраструктурно, сва наша министарства имају конкретну сарадњу засновану на различитим протоколима, споразумима… Сарадња постоји свугдје, у здравству, привреди, инфраструктури, образовању, пољопривреди… Нема области гдје она није видљива и гдје не даје резултате – истакла је предсједница Српске.

Она сматра да ту сарадњу стално треба унапређивати тако да та заједничка основа буде препознатљива и јасна.

– Ми смо везани свим везама, породичним, економским, духовним, привредним, прагматичним и морамо их продубљивати. Нама даје сигурност оно што је Србија данас, не само у регионалним габаритима, већ и изван тога. Сигурност нам даје и то што имамо адресу на коју можемо да се упутимо и годи нам пажња и брига коју Београд показује за Републику Српску, уз избалансиран став према БиХ, који неће видјети ови у Сарајеву, ни странци – нагласила је предсједница Српске.

Она је за београдски лист Политика навела да Србија ништа није урадила да би нарушила било шта што има везе с БиХ, те да је то озбиљна земља, која је одговорно реаговала на ову кризу у вези са пандемијом вируса корона.

– Сви ови који је критикују иду тамо кад треба нека подршка, кад треба да се вакцинишу… Дипломате из БиХ иду у Србију по вакцину коју не могу да добију у својој земљи. Срећни смо кад видимо да је Србија показала све оно што нису успјели они који о себи тако високо мисле – рекла је предсједница Република Српске.

Архива