„На предстојећим изборима велика побједа СНСД-а“

24.05.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да ће СНСД на предстојећи изборима побиједити на позицији за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, те да ће добити 38 одсто гласова за парламент Српске што ће бити сасвим довољно да формира јаку структуру власти у Републици Српској.

– Ми смо нашу структуру томе и прилагодили. Сама чињеница да од 63 општине у Републици Српској у 43 имамо начелнике, а у 50 и нешто имамо власт говори о томе да је СНСД незаобилазна политичка партија и зато нас толико и нападају – истакао је Додик.

Он је упитао гдје су остале политичке пратије, гдје су ти њихови велики пројекти које су најављивали, шта су урадили.

– Они мисле да је политика узети телефон и сликати се и да је то сав живот – рекао је Додик.

На питање да прокоментарише изјаву предсједника Уједињене Српске Ненада Стевандића да није задовољан статусом ове странке у владајућој колаицији и да постоје размишљања о самосталном наступу, Додик је рекао да му је први коментар на то да није ни он задовољан члановима коалиције, али да у политици мора да постоји нешто што је циљ.

– Овдје су многи постали као неке увријеђене стрине и сви испостављају неке захтјеве Милораду Додику и СНСД. Изволите, договорите се са другим политичким партијама. У чему је проблем, као нису довољно уважени, па нисмо ми у СНСД-у довољно уважени. Ми смо направили најбољи резултат па смо се одрекли 20 одсто власти у Републици Српској да би унутра ушле друге политичке партије и да би направили јак блок за Републику Српску. То је била наша политичка одлука – рекао је Додик.

Он је додао да неће да се бави запошљавањем, те да лидери странака треба да се договоре како конципирати власт на нивоу Републике Српске у погледу министара, Скупштине и других значајних мјеста, а остало је дио договора и либерализације запошљавања, јер не мора сваки човјек да буде страначки.

– Стевандић је прошао за посланика у Парламенту БиХ на листи СНСД и сматрамо да је то добар избор, јер он показује неку врсту посебности у креирању односа и ја ту немам никакву врсту примједби. Што се тиче осталог, Стевандић је веома присутан у структурама Владе и мислим да је то адекватно изборном резултату. Сви су они незадовољни и мисле да им припада више, али морамо бити рационални и прихватити да је оно што ми радимо, прије свега, у интересу стабилности и развоја Републике Српске – рекао је Додик.

Он је нагласио да је поносан што је власт Републике Српске у овом веома тешком времену пандемије и економских изазова одржала стабилност друштва.

– Ми данас сервисирамо све своје обавезе, почетком године повећали смо пензије, сада повећавамо плате, Република Српска се креће напријед кроз инвестиције које осигурава везано за хидроелектране, путеве, ауто-путеве и много чега другог. Све то смо успјели упркос галами и бесмислу који видимо од Милана Радовића, Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића и других којима је само важно да се намјесте у Сарајеву и да направе савез између опозиционих партија у Српској и ФБиХ – рекао је Додик.

Он је нагласио да је то легитиман политички циљ и само нека то заврше, додавши да им владајућа коалиција није проблем да то ураде.

Архива