Градоначелник Приједора угостио амбасадора Републике Кореје

30.05.2021 Актуелно

Градоначелник Приједора Далибор Павловић данас се састао са амбасадором Републике Кореје у БиХ Ким Донг-чаном, а чије је сједиште у Загребу.

Градоначелник је упознао амбасадора са приоритетима нове Градске управе Приједор говорећи о развоју привреде, доласку страних инвеститора, отварању нових радних мјеста.

Презентовао је туристичке и све друге потенцијале Приједора, упознао га са предусловима које Град има за инвеститоре и будућим плановима развоја Града. Важна карика развоја Приједора је и изградња аутопута Бањалука – Приједор и изградња брзе цесте Приједор – Козарска Дубица.

Будући да је амбасадор Кореје боравио данас у Приједору гдје је присуствовао отварању међународног теквондо првенства Козара куп 2021, градоначелник му се захвалио на подршци турниру.

Он је при том нагласио да Приједор има четири теквондо клуба са преко 300 активних спортиста, те да су клубови изњедрили много домаћих и европских медаља.

Амбасадор Ким Донг-чан је захвалио за издвојеном времену за састанак и потврдио да је Приједор тек други град који је посјетио у БиХ, послије Сарајева. Нагласио је да без обзира што је Амбасада Републике Кореје у БиХ смјештена у Загребу, Приједор има отворена врата за сарадњу и подршку коју она може да понуди.

Оставио је за размишљање у којим секторима индустрије и привредног развоја Кореја и корејске компаније могу сарађивати са Приједором.

Састанку у Градској управи је присуствовао и предсједник Теквондо клуба Козара Игор Ђукановић који је захвалио амбасадору на подршци купу и потврдио многе добре резултате свог и других клубова Приједора на међународним такмичењима.

Архива