Додик: Слободарски српски народ треба да буде поносан на своју славну историју

08.05.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Дан побједе над фашизмом и Дан Европе истичући да је 9. мај један од најзначајнијих датума у историји човјечанства и дан када се обиљежава побједа слободе и правде над фашизмом у Другом свјетском рату.

Додик је нагласио да је српски народ дао огроман допринос у антифашистичкој борби и заједно са осталим слободарским народима учествовао у стварању бољег и праведнијег свијета, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

– Слободарски српски народ треба да буде поносан на своје претке, на своју славну прошлост, историју и антифашистичку борбу. Ово је један од датума када треба да одамо посебну част нашим страдалницима који су своје животе уткали у темеље слободне Европе и слободног свијета – поручио је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да жртве које су пале у борби против фашизма треба да буду стални подсјетник и опомена да слобода, мир и правда немају цијену.

– Наша је обавеза да садашњост и будућност градимо достојанствено на највећим вриједностима и најјачим темељима сваког савременог друштва а то су – мир, слобода и равноправност, и да нас у томе не заустави нико и ништа – навео је Додик у честитки.

Он је додао да се 9. маја обиљежава и Дан Европе који, такође, подсјећа на историјску улогу српског народа у стварању слободне Европе, којој припадамо и чији смо дио увијек били.

Архива