Додик: Радовић ће морати да објасни трансфер куповине банке

24.05.2021 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да ће потпредсједник СДС-а Милан Радовић кад-тад морати да објасни како је остварио трансфер куповине банке и како је својим партнерима дао кредите, а они послије купили акције те банке, нагласивши да има људи који су спремни да свједоче да је то био договор.

– Како се то зове другачије него корупција и криминал. Узмеш неколико десетина милиона марака у Републици Српској, па ти онда она не ваља и идеш у Федерацију и заједно са некадашњим командантом `Зелених беретки` правиш пословне зграде. И ти си успјешан бизнисмен, а овдје у Републици Српској бљујеш и каљаш све. Он се не бави народним пословима, већ неким потпуно другим – истакао је Додик.

Додик је оцијенио да је Радовић умислио да је недодирљив и да је ту недодорљивост обезбиједио себи водећи банкарске послове на начин како је он то мислио – злоупотребом закона, корупцијом и слично.

– Та дјела не застарјевају. Радовић мора да зна да ће те ствари бити испитане кад-тад, исто као и на који начин је извршена приватизација банке коју су он и његови партнери узели па је касније вишеструко продали. То није нека памет, то је криминал. Је ли то његово поштење о којем он говори? Одакле му паре за зграде по Сарајеву? Згрнуо их је овдје у Републици Српској и онда дође нама овдје и просипа причу о поштењу и да је он тај који има добре намјере према Републици Српској – нагласио је Додик.

Додик је рекао да Радовићу треба још новца из Републике Српске како би градио по Сарајеву и купио тамо неки свој положај, евентуално мјесто у неком будућем Савјету министара, упитавши да ли су добре намјере згртање новца у Српској.

– То су све дегутантне ствари, али о њима морамо да причамо, као и о Ненаду Нешићу и његовом шутирању новца који се сада, исто као и Радовић представља као нека понуда Републици Српској – рекао је Додик, додавши да поштена политичка борба није спорна, али да су овакве ствари спорне.

Архива