Додик: Повећање плата најважнија вијест у Српској

24.05.2021 Актуелно

Најважнија вијест у Републици Српској је повећање плата, које је сутра на сједници Народне скупштине, изјавио је лидер СНСД-а Милорад Додик.

– Успјели смо да нађемо унутрашње ресурсе и обезбиједимо повећање плата готово свим радницима, и у реалном и у јавном сектору. Мало ко је посезао за повећањем плата у времену пандемије што говори о томе да смо морали да нађемо унутрашње резерве на реалним основама да то учинимо – рекао је Додик Срни.

Он је указао и да се сада многи утркују, неки чак из коалиције покушавају да се славодобитно кажу како су они носиоци тога, те подсјетио да је СНСД још у марту изашао са тврдњом да ће плате бити повећане и да се тражи оквир који ће омогућити да то урадимо у јуну.

Поменуо је да је су са коалиционим партнерима покушали да нађу најоптималнији облик, да су одржана два састанка, те да је договорено због чега мисли да сви у коалицији треба да буду задовољни.

– Сви заједно смо на неки начин до тога дошли, почетна иницијатива је била из СНСД-а, а неки су давали своје приједлоге, дијелом су усвојени, дијелом нису. Нико ту не би требало да се понаша славодобитно, то смо требали и морали да урадимо – рекао је Додик.

С друге стране је, како је навео, опозиција, којој све то изгледа спекулативно, бесмислено, све у форми како овдје ништа не ваља, осим њих.

Додик је напоменуо да је задовољан стањем у Републици Српској и на плану економије и на плану укупног функционисања, наравно са слабостима али је нагласио како ништа није трагично.

Архива