Додик: Подршка полицији у случају привођења Вукановића

24.05.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да у случају привођења Небојше Вукановића подржава полицију, јер се не може реметити јавни ред и мир.

– Дајем подршку полицији, шта год ко рекао. Ако је полиција направила грешку, нека одговарају полицијски службеници, али ако неко нарушава јавни ред исто тако мора да одговара – рекао је Додик Срни.

Према његовим ријечима, не може се реметити јавни ред и мир, клеветати, лагати.

– Одговорност за јавну ријеч се мора вратити у јавни дискурс, а не овако, шта год коме падне на памет напада и онда каже нема слободе – истакао је Додик.

Он је додао да треба дати подршку полицији која је обновила значајан број људи.

– Видио сам да су то млади људи и њима треба дати подршку. То је та прича, без обзира ко си и шта си, има да се примјењује закон – истакао је Додик.

Он је навео да то што је Вукановић народни посланик има још већу одговорност, а то што мисли да овдје нешто не ваља, није доказано.

– То није истина. Истина су судске пресуде које говоре да он масовно лаже и да је он пресуђени лажов који то упорно чини и изнова добија пресуде. Није ваљда да је један судија пресудио свих 70.000 које треба да плати за лажи – рекао је Додик.

Он је додао да је Вукановић сада нашао те људе, а према ономе што се види на друштвеним мрежама је и да је један судија, који се трудио да остане смирен, рекао да је он обична будала.

– То је судија рекао, дајте да видимо ко је у праву – Вукановић који тврди да је тај судија лопов или судија који каже да је овај будала – рекао је Додик и оцијенио да Вукановић нема шта друго ради, па тако скреће пажњу на себе, а да је лидер СДС-а Мирко Шаровић „одмах потрчао да објашњава како је нешто угрожено“.

Архива