Додик: Наставак подршке мостарским Србима

22.05.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да ће Срби у Мостару и даље имати његову велику подршку.

Додик се данас у Мостару састао са замјеником предсједника Градског вијећа Мостара Велибором Миливојевићем, те је том приликом истакао да српска заједница у овом граду мора да буде још више компактна.

Он је нагласио да ће Срби у Херцеговачко-неретванском кантону ускоро и на папиру бити конститутиван народ, али да је од декларативне подршке много важније шта ће бити урађено на терену.

– Без обзира на то што у Мостару имамо само једног одборника у Градској скупштини ми смо овдје постали важан политички фактор. Разуђеност и старе навике да Срби буду на листама других политичких партија морамо да видимо на који начин ћемо превазићи – изјавио је Додик Срни, након састанка са руководством СНСД-а Мостар.

Он је нагласио да Миливојевић и руководство СНСД-а имају његову подршку да наставе са консолидацијом странке и политичког утицаја у Мостару.

– Вјерујемо да са ХДЗ-ом и партијама из бошњачког народа можемо да остваримо добру сарадњу. Нас интересује да ријешимо наше проблеме који су годинама овдје били потиснути и нису били предмет интереса ни Хрвата, нити Бошњака. Сада не требамо оклијевати ниједног тренутка да то радимо – истакао је Додик, који вјерује да се може направити напредак.

Миливојевић је рекао да је са Додиком разговарао о политичкој ситуацији у Мостару, положају српског народа и проблемима са којима се сусрећу, те му захвалио за досадашњу подршку и разумијевање, као и интересовање за Мостар.

– Осврнули смо се на све до сада урађено, на резултат постигнут на локалним изборима, изазове који нас чекају. Сагледавши све то направили смо основне смјернице заједничког дјеловања с циљем да српска заједница у Мостару и Херцеговачко-неретванском кантону заузме положај који јој припада – рекао је Миливојевић.

Он очекује да ће уз подршку Додика, али и уз уважавање представника остала два народа, и српски народ ускоро постати конститутиван у ХНК, како то Устав Федерације БиХ и налаже.

– Остајемо увјерени да ће Мостар, као и до сада, остати у фокусу власти и Републике Српске и Србије и да ћемо заједно радити на бољој будућности и српске заједнице и свих грађана Мостара – рекао је Миливојевић, који је и предсједник мостарског СНСД-а.

Архива