Додик из Атине: Срби и Грци желе да промовишу и шире мир

13.05.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништа БиХ Милорад Додик истакао је за РТРС током посјете Грчкој да Срби и Грци желе да промовишу и шире мир у будућности.

Додик је након састанка са предсједицом Грчке Катерином Сакеларопуловом и предсједником парламента Константиносом Тасуласом рекао да је Грчка усмјерена ка томе да подржи европски пут БиХ.

– Разговарано је највише о Републици Српској. Упознао сам домаћине са положајем Српске у оквиру процеса европских придруживања БиХ, али и о проблемима унутар БиХ – истакао је он.Фото: РТРС

Навео је да је покушао да обезбиједи разумијевање за такве процесе који су стављени на страну.

– Грчка је пријатељска земља српском народу. Дијелимо заједничку историју – поручио је Додик.

Додик је данас посјетио изложбу поводом 200 година од грчког устанка и почетка борбе за национално ослобођење, те обишао грчки парламент.Фото: РТРС

У поподневним часовима предвиђени су састанци и са министром спољних послова Никосом Дендијасом и премијером Грчке Кирјакосом Мицотакисом, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик учествоваће данас и сутра на 6. Делфи економском форуму у Атини.

Боравак на Форуму Додик ће искористити и за низ билатералних сусрета на маргинама овог значајног скупа.

Економски форум, под покровитељством грчког предсједника, традиционално се одржава у граду Делфи, али ове године због пандемије одржава се у Атини.

Прошле године Форум није одржан због пандемије вируса корона.

Архива