Додик: Чега год се дохвати опозиција све упропасти

17.05.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су за само четири године власти на нивоу БиХ, колико су провеле пробосанске паертије – СДС и ПДП, од 2014. до 2018. године, донијеле толико проблема Републици Српској да се тај неред не да лако почистити и зато тврди и данас да би њихова власт у Републици Српској значила и њен крај, јер све чега су се дохватили, па и на четири године, све су упропастили.

– Питају из ПДП одакле амерички војници на Мањачи? Довео их Младен Иванић својом одлуком и не знам што нису питали њега зашто је пристао на то, јер знам да знају да је он дао сагласност. Оно што прећуткују јесте да се у вјежби, коју лажно критикују, не користи оружје које је било планирано, на шта је Иванић такође пристао, а Додик спријечио – истакао је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.

На питање Срне да прокоментарише став ПДП-а да је „Додик остао без идеја па да рециклира страе теме о непријатељима из опозиције, Додик је нагласио да прича о војној вјежби, као и много других наметнутих тема немају никакве везе са стварним животом у Републици Српској у којој је данас одржана заједничка сједница Владе Српске са Владом Србије, са којом се креће у изградњу „Бук Бијеле“.

– Њихова прича нема везе са стањем у болницима, које успјешно одолијевају пандемији, нема везе ни са вакцинама које смо набавили да би заштитили становнике Републике Српске. Њихова прича нема везе са реалним животом зато што функционери ПДП-а и СДС-а не живе животе својих сународника. Из угодних фотеља више од деценије не раде баш ништа, понекад дају неку несувислу изјаву, примају добре плате и ако из Сарајева стигне наредба да се напада Додик и СНСД, онда нападну Додика и СНСД – нагласио је Додик.

Он је оцијенио да је то жалосна слика опозиционе политичке сцене у Републици Српској и једино што је добро у свему томе јесте што је опозициона.

Архива