Цвијановић: Србија очитала лекцију многим

19.05.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да јој је драго да је Србија у вријеме пандемије очитала лекцију онима који стално држе лекције другима, да је показала да је озбиљна држава која зна да управља кризом, али и да је задовољна како је Српска одговорила и срећна јер процес вакцинације иде добро.

Она је нагласила да је криза изазвана пандемијом вируса корона, нажалост, показала да солидарност није на неком посебном нивоу и да се када дође тешко вријеме свако ослања на себе и своје могућности.

Према њеним ријечима, током кризе изазване пандемијом могло се видјети много ружних примјера, од заустављања медицинске опреме, прављење проблема, доношења политичких одлука, попут оне да једна вакцина не ваља.

Цвијановић је за Радио Београд 1 истакла да је Србија показала да је озбиљна држава, која управља кризом која може да ријеши питање респиратора када их други у Европи сањају, да док други сањају о вакцинама, Србија и то рјешава.

Она је нагласила да је задовољна и оним што је урађено у Републици Српској, јер је Српска, без обзира на оспоравања са нивоа БиХ, почела да, у складу са законом, набавља вакцине, респираторе и другу опрему.

Цвијановић је напоменула да је Република Српска због тога два мјесеца прије Федерације БиХ почела да вакцинише становништво.

– Задовољна сам како тече процес вакцинације, како смо се ухватили у коштац са кризом знајући да живимо у земљи у којој су људи у стању да потроше неколико мјесеци причајући бесмислице, свађајући се ко треба да набавља, умјесто да кажу – `Хајде да набављамо сви који можемо`, јер ваљда је у интересу грађана да им нешто обезбједите – истакла је Цвијановић.

Архива