Цвијановић: Приоритет стабилна и јака Српска

02.05.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је у Бањалуци да је стабилна и јака Република Српска приоритет, те изразила задовољство што се то постиже цијели низ година, упркос бројним изазовима и проблемима.

Честитајући свим православним вјерницима Васкрс, Цвијановић је подсјетила да је један од тих великих изазова пандемија вируса корона.

– Али, успјели смо да се носимо са свим тим проблемима, као што смо то и раније радили – рекла је Цвијановић у Бањалуци, прије почетка поноћне литургије у Храму Христа Спаситеља којој је присуствовала.

Цвијановић је истакла да власти у Српској раде, граде и гледају у будућност.

– Република Српска је загледана у будућност, она жели да сарађује са свима у региону, наравно тијесно наслоњена на Србију. Могли смо показати цијелим низом примјера како је добро када се добро сарађује са Србијом и то се манифестује кроз различите пројекте – поручила је Цвијановић.

Она је нагласила да се грађанима у Српској може обећати стабилност буџета и апсолутно извршавање свих обавеза, без било каквих кашњења, као што је било и до сада.

– Можемо обећати развој, а то значи улагање у све што је неопходно да боље живимо, да имамо бољу инфраструктуру, не само саобраћајну и комуналну, него да градимо и оно друго што је неопходно од школских објеката и вртића, као што већ радимо – рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, институцијама су у интересу стабилне локалне заједнице.

– Из тог разлога Влада тијесно сарађује са свим нашим локалним заједницама, али исто тако показује капацитет да помогне привреди и свим групацијама у друштву који су угрожени, као што су били сада угрожени због пандемије – напоменула је предсједница Српске.

Цвијановић је изразила задовољство због најаве Владе и почетка преговора у вези са повећањем плата у јавном сектору.

– Након тога или паралелно са тим ради се, наравно, и на повећању плата у приватном сектору. То је све што желимо да постигнемо заједно, а што значи стабилност и бољитак за све нас – истакла је Цвијановићева.

Архива