Цвијановић: Медији коректив сваког демократског друштва

03.05.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас, поводом 3. маја –Међународног дана слободе медија , честитку свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Српској, наводећи да су медији незаобилазан коректив сваког демократског друштва.

– Међународни дан слободе медија прилика је да се подсјетимо да су медији незаобилазан коректив сваког демократског друштва који се огледа у примјени највиших новинарских и етичких стандарда – наводи се у честитки предсједнице Српске.

Цвијановић је нагласила да је у остваривању важне друштвене функције задатак медијских радника да професионално обављају свој посао у интересу јавности, те развијају принцип одговорног и непристрасног новинарства, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

– С друге стране, обавеза институција и друштва у цјелини је да унапређује амбијент и климу за њихов несметан рад и стварају претпоставке за унапређење укупног положаја посленика јавне ријечи. У том духу, честитам вам Међународни дан слободе медија, захваљујем на вашем преданом раду у обављању тешке и изазовне професије и досадашњој сарадњи – наводи се у честитки.

Архива