Цвијановић и Ђајић присуствовали туцијади на Паприковцу

02.05.2021 Актуелно

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић и предсједник Градског одбора странке у Бањалуци Владо Ђајић присуствовали су туцијади у насељу Паприковац, коју је поводом највећег хришћанског празника организовао Градски одбор СНСД-а.

Цвијановић је изразила задовољство што је имала прилику да учествује у дијелу ове манифестације, те истакла да је ово добра активност која се реализује у свим мјесним одборима странке широм Бањалуке.

– Оно што ме весели јесте чињеница да смо имали прилику да овдје, али и на другим мјестима, разговарамо са нашим мјештанима. Када је ријеч о Паприковцу, неколико питања тишти ово насеље и радићемо на томе да нека ријешимо – рекла је Цвијановић новинарима.

Према њеним ријечима, потребно је да се у овом насељу обезбиједи вртић, али и школа.

– Видјећемо што каже Министарство просвјете и културе који је то број дјеце, које су то потребе, да ли је у питању школа само за нижа одјељења или комплетна основна школа – навела је Цвијановићева.

Она је рекла да је манифестација ограничена бројем људи, јер је посебно важно поштовати епидемиолошке мјере

– Зато је добро што смо све ово данас организовали на отвореном простору. Дан је лијеп, велики је празник и ово је један од начина да ми допринесемо љепоти тог празника – поручила је потпредсједница СНСД-а.

Ђајић је истакао је да је с циљем очувања традиције и обичаја, Градски одбор СНСД-а у свим мјесним и рејонским одборима организовао такмичење чланова партије у туцијади.

– Наградни фонд је 10.000 КМ, а већина средстава биће донирана у хуманитарне сврхе – нагласио је Ђајић.

Он је додао да ће највећи дио средстава Градски одбор СНСД-а донирати породици недавно преминуле породиље у Бањалуци, иза које је остала тек рођена беба и једно мало старије дијете.Туцијада на Паприковцу (Фото: РТРС)

– Већ смо договорили са њеним мужем да ће већи дио новца бити упућен управо њима. Обезбиједићемо помоћ још неким угроженим породицама, а дио ће наравно добити и побједници у туцијади – рекао је Ђајић.

Он је додао да је одзив данашњој манифестацији био добар.

– Поштовали смо епидемиолошке мјере и нисмо хтјели да окупљамо превише људи на једном мјесту. Било је доста дјеце, која су се радовала и ово је добра порука да треба да се поштујемо, уважавамо и правимо добар амбијент у Бањалуци и Републици Српској – рекао је Ђајић.

Ђајић је најавио да ће сутра у Главном одбору странке у Бањалуци бити организовано финале у туцијади, којем би требало да присуствује и лидер СНСД-а Милорад Додик

Архива