Војводина донирала грађевински материјал за 53 породице у Костајници

27.04.2021 Актуелно

Премијер Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић уручили су данас рјешења о додјели грађевинског материјала представницима 53 породице чији су објекти оштећени у земљотресу.

Вишковић је поручио грађанима након уручења рјешења да нису сами и да Влада Републике Српске брине о њима, и не само Влада Републике Српске него и Србија.

Он је подсјетио да је и предсједник Србије Александар Вучић обећао помоћ и да не треба бринути јер је Србија Српској као старији брат.

Премијер Српске је нагласио да је разговарао са начелником општине Николом Јањетовићем о могућности куповине производног објекта у центру Костајнице како би се у управну зграду смјестила општинска управа након што је зграда општине оштећена у земљотресу.

Он је навео могућност да се покрене и производни процес у производном дијелу тог објекта, што би довело до отварања нових радних мјеста у овој општини.

Мировић је поручио грађанима који су примили рјешења о донацији да Војводина на Српску гледа као на браћу.

– Ми смо сви браћа – рекао је Мировић и додао да је дио грађевинског материјала већ стигао, а да се преостали дио очекује да буде допремљен ускоро.

Он је рекао да је разговарао са начелником општине Костајница о могућностима да Војводина на још неке начине помогне Костајници.

У Костајницу су данас стигли камиони са грађевинским материјалом који је Покрајинска влада Војводине донирала за 53 породице чији су објекти оштећени у земљотресу.

До сада је у Костајницу стигло укупно 11 камиона грађевинског материјала, укључујући данашњих шест.

Грађевински материјал је донација Покрајинске владе Војводине вриједна 12 милиона динара, односно око 200.000 КМ, а подршку приликом допремања помоћи пружила је Републичка управа Цивилне заштите.

У општини Костајница, која граничи са Хрватском, 29. децембра прошле године земљотрес је причинио велику материјалну штету, која према тренутним процјенама износи више од девет милиона КМ.

Оштећено је 937 објеката и инфраструктура, а велику штету су претрпјели и привредни субјекти.

Архива