Вишковић: Здравље и привреда на првом мјесту

01.04.2021 Актуелно

Мјере попут ношења маски, држања дистанци и хигијене мораће да се примјењују и када се уђе у озбиљнији процес имунизације, изјавио је премијер Републике Српске и предсједник Републичког кризног штаба Радован Вишковић гостујући у магазину Печат на РТРС-у.

Вишковић је истакао да је Влада Српске досад успјешно финансијски помагала привредним субјектима и да ће то наставити да ради и даље.

– Тешко је доносити одлуке и сносити одговорност. Морате да омогућите људима да раде, да заштитите економију, али морате да водите рачуна и о здравственом сектору, о привреди – рекао је Вишковић.

Премијер Српске је подсјетио да ће привредним субјектима, који испуњавају услове прописане Уредбом, бити уплаћени порези и доприноси на плату по сваком запосленом раднику пријављеном на пуно радно вријеме или предузетнику који није обвезник доприноса на основу радног односа или корисник права на пензију, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак за период октобар – децембар 2020. године.

Вишковић је нагласио да одговорност због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској лежи на свима.

– Апсолутно да нећу да будем непоштен у смислу „хајде да тражимо кривца за ову ситуацију у неком другом“. Сви смо ми допринијели овој лошој ситуацији. Ову ситуацију можемо побољшати или побиједити само сви заједно – поручио је Вишковић.

Архива