Вишковић наложио Шеранићу и Павловићу: Хитно испитати како је дошло до пропадања вакцина

14.04.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић затражио је и наложио министру здравља и социјалне заштите Алену Шеранићу и градоначелнику Приједора Далибору Павловићу да се под хитно испита због чега је и на који начин дошло до пропадања и уништавања 1.300 доза вакцине Спутњик компоненте 2, у Дому здравља у Приједору.

Вишковић је затражио да градоначелник Приједора предузме све неопходне радње како би се санкционисали одговорни за штету која је проузрокована уништавањем 1.300 доза вакцине, с обзиром на то да је Дом здравља у надлежности града Приједора, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

– У ситуцији када се Република Српска бори да заштити здравље својих грађана, омогући и убрза испоруку плаћених вакцина за потребе становништва у Републици Српској, не смије се и не може дозволити да се неодговорним понашањем и поступцима појединаца угрожава имунизација у Републици Српској и угрози заштита здравља наших грађана – наведено је у саопштењу.

Из Владе подсјећају да је Република Српска издвојила 20 милиона КМ чиме је платила милион доза вакцина што је количина која је потребна да 500.000 грађана у Српској добије бесплатно вакцину. Додају да се свакодневно предузимају све радње да се испоштује уговорена динамика испоруке вакцина.

Архива