Вишковић – Брнабић: Постоји простор за унапређење одличне сарадње

22.04.2021 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједница Владе Србије Ана Брнабић оцијенили су током данашњег састанка у Бањалуци да је досадашња сарадња између Републике Српске и Србије одлична, те да постоји простор за њено даље унапређење.

На састанку је разговарано о заједничким пројектима из области изградње саобраћајне инфраструктуре, енергетике и гасификације, попут изградње ауто-пута, хидроелектране „Бук Бијела“, те аеродрома у Требињу, чија реализација предстоји у наредном периоду.

Током састанка је било ријечи и о предстојећој заједничкој сједници двије владе која ће бити одржана у Источном Сарајеву, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У отвореном и срдачном разговору, Вишковић је, у име Владе Републике Српске, захвалио на подршци коју је Србија у претходном периоду пружила Републици Српској при реализацији инфраструктурних пројеката, али и на пруженој помоћи током пандемије вируса корона, посебно када је ријеч о процесу имунизације.

У делегацији Владе Републике Српске, осим предсједника Владе Радована Вишковића, били су и министарка финансија Зора Видовић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

Делегацију Владе Републике Србије, осим премијерке Ане Брнабић, чинили су и министар унутрашњих послова Александар Вулин, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, генерални конзул у Бањалуци, те генерални секретар Министарства финансија Србије.

Архива