Предсједница Српске о јучерашњем протесту

06.04.2021 Актуелно

Са представницима удружења угоститеља, као и фризера, обавила сам званичне разговоре у институцији, како то и приличи, јер се њихови проблеми и рјешавају у оквиру институција, поручила је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

– С обзиром на то да су на јучерашњи скуп позивани активисти ПДП-а, ДНС-а и других опозиционих странака и да се као предводник тог окупљања појавио предсједник бијељинског ДНС-а, не сматрам да је то био скуп угоститеља, иако не спорим да је међу њима било и оних из ове дјелатности – навела је Цвијановић у интервјуу Срни.

Она је нагласила да чињеница да је већ отпочела релаксација мјера и да се угоститељски објекти отварају, експонираност страначких функционера, као и локација самог скупа упућују да је ријеч о политичком скупу, а не скупу гдје се бори за неку дјелатност или гдје се постижу договори.

– Цијели концепт јучерашње представе јасно показује да је у питању политички скуп. Ја немам ништа против тога, али имам против кршења мјера – поручила је Цвијановић.

Архива