Петровић: Вукановићу је најважнија лична промоција, а не народ

24.04.2021 Актуелно

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је да становници Херцеговине немају ниједан позитиван ефекат од народног посланика Небојше Вукановића и његових 3.000 КМ које прима мјесечно у Народној скупштини Републике Српске, већ само негативне приче, „тровање мозгова“ и уношење раздора међу људима.

Петровић је рекао да тај „херцеговачки супермен“, како себе Вукановић представља у народу, никада ништа није учинио за тај народ, да нема радних дана, већ да се само бави „Фејсбуком“, „наступима у медијима, пљувачинама“.

– Тај његов индивидуализам или лични его неће допринијети бољитку ниједног грађанина у Републици Српској. То што он прича не може нормалан мозак испратити. То су само лажи, оптужбе, инсинуације. Сви који су били уз њега, напустили су га – рекао је Петровић за ТВ „Херцег“.

Коментаришући Вукановићеве јучерашње иступе у медијима и оптужбе на рачун Драшка Станивуковића да је „заборавио своје саборце“ приликом посјете предсједника Србије Александра Вучића Бањалуци, Петровић је истакао да све то говори о острашћености Вукановића фукцијама, наметању себе као битног, иако га нико не доживљава озбиљно.

– Он је себе желио да види у првим редовима, али тако нису сматрали његови политички саборци. Свима су јасне неке ствари – да је рођен за губитника, да ради лицемјерно, наопако, нељудски. Таквим се зна гдје је мјесто. Међутим, познавајући њега, он једну причу прича данас, другу сутра тако да не могу баш озбиљно да коментаришем такве нестабилне личности – рекао је Петровић.

Он је додао да су се из Вукановићеве јучерашње „исповијести“ могли сазнати врло забрињавајући детаљи – шта је све радио и за које услуге.

– Најважнија му је његова промоција. Први је себе прогласио и за кандидата за члана Предсједништва БиХ, он жели да има успјешну политичку каријеру. Када то не успије, сви су му криви. Сада сматра да га је и Драшко Станивуковић злоупотријебио за своју политичку каријеру. Станивуковић је, на овај или онај начин, успио да буде и одборник и градоначелик, а он ништа. То њега боли, а не народ – рекао је Петровић.

Петровић је поручио да су грађани ти који ће оцијенити рад, активизам и радну атмосферу, али и оне који само држе говоре зарад својих личних амбиција немајући иза себе ниједно добро дјело.

Архива