Илић: Консензус о буџету или одлука о привременом финансирању

03.04.2021 Актуелно

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да је његов приједлог да се иде на доношење одлуке о привременом финансирању уколико се не пронађе консензус око приједлога градског буџета за ову годину.

– Одлука коју би усвојили о привременом финансирању само би, на неки начин, пролонгирала разговоре до једног момента када буџет мора бити усвојен, а то је прва половина ове године и ово је једна од могућности – рекао је Илић новинарима у Бањалуци.

Након састанка са градоначелником Драшком Станивуковићем, предсједницима градских одбора, шефовима клубова и представницима свих политичких субјеката у локалном парламенту, Илић је рекао да је друга могућност да се у понедјељак, 5. априла, настави засједање Скупштине града Бањалука.

Он је изразио наду да ће у понедјељак, 5. априла, бити предложен добар приједлог буџета и да ће се о њему дискутовати на састанку у паузама и након сједнице Скупштине града Бањалука.

– У паузама и након одржавања ове сједнице поново ћемо одржати састанак у оваквом саставу да разговарамо о новом приједлогу буџета града Бањалука, за којег се надам да ће га припремити ресорна одјељења Градске управе и настојати да садржи све амандмане које смо уложили – појаснио је Илић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић сматра да је једино рјешење у оваквој ситуацији да Градска управа Бањалуке достави приједлог буџета у понедјељак, 5. априла, онакав какав сматра да треба бити најбољи.

– Одборници из скупштинске већине имају право на своје амандмане и нека их поставе како год мисле да треба. Легитимно је право Скупштине града Бањалука да узме све те амандмане и да имамо буџет и да бар нешто крене тећи – истакао је Станивуковић и додао да ће свако једног дана одговарати пред народом.

Архива