Додик: Срби најбољи народ; Нећемо ратовати, али хоћемо разговарати

22.04.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да Република Српска никада није имала значајнију посјету од данашње посјете делегације Србије, предвођене предсједником Александром Вучићем.

Додик је рекао да се сарадња Српске и Србије одвија у оквиру специјалних веза, захваливши Србији у Вучићу за помоћ и подршку.

– Ово је најбољи период наше сарадње, захваљујући предсједнику Вучићу Српска може да се похвали великим пројектима – рекао је он.

Додик је навео да је Вучића упознао са тежњама политичког Сарајева за елиминацијом права Српске, те тежњама поменутих политичких кругова да успоре развој Српске.

Он је истакао да не стоје тврдње политичког Сарајева и других да су представници Српске „геноцидаши“, те да су то непристојне етикете.

– Њихова политика је слабљење Српске, али то нећемо дозволити – јасан је Додик.

Додик је поручио да Република Српска жели мир, да неће водити никакве ратове и да нема такве планове, иако неки, како је рекао, упорно приписују Српској такве приче.

– Срби су најбољи народ. Ми нећемо да ратујемо, али хоћемо да разговарамо – истакао је Додик.

Додик је истакао да нико неће укинути Републику Српску, како то планирају они који се позивају на Исламску декларацију.

Он је поручио да Република Српска остаје досљедна поштовању Дејтонског споразума.

– Република Српска нема план да изађе из БиХ, али како раде ови из Сарајева, они ће нас истјерати – рекао је Додик и додао да је сваки пројекат Српске опструисан из Федерације БиХ.

Архива