Додик: Смјена генерација на политичкој сцени, СНСД организовано ради са младима

25.04.2021 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да на политичкој сцени Републике Српске долази до смјене генерација и да само они који раде организовано са младима могу да рачунају на своју будућност, што СНСД управо и чини.

Додик, који је одржао предавање на тему лидерства полазницима четврте Школе нових лидера СНСД-а, задовољан је интересовањем и знањем младих полазника.

– Нисам задовољан својом интерпретацијом јер она може да буде боља и има људи који много више знају о томе, али сам импресиониран питањима. То ме увјерава да млади полазници Школе имају жељу и хоће да уче – истакао је он.

Додик је рекао да је младе полазнике замолио да не одустају од бављења политиком.

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић рекао је да су полазници школе из претходне три генерације остварили значајне успјехе на политичкој сцени.

У Лакташима се данас завршава први модул четврте генерације Школе нових лидера СНСД-а, који је почео 22. априла.

Школа нових лидера СНСД-а је програм политичког образовања за чланове ове странке до 25 година, а која обрађује теме неопходне за квалитетан политички и друштвени ангажман младог човјека.

Предавачи на овом модулу били су предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједница Жељка Цвијановић, предсједник Политичког савјета Славко Митровић, предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић и други страначки функционери.

Програм се састоји из три дијела – интерактивна настава (предавања, радионице) кроз осам модула, пракса/волонтирање/студијске посјете и рад између модула, а учесници су бирани путем отвореног позива на који се пријавило више од 200 кандидата.

Архива