Додик: Покушај опозиције да одржи причу да је Бањалука град-случај

24.04.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да се упорно покушава одржати прича о томе да је Бањалука град-случај умјесто да се недавни састанак са делегацијом Србије искористи да се за град обезбиједи додатних неколико десетина милиона КМ.

Он је подсјетио да је давно рекао да је „ПДП – партија друштвене пропасти“ и да се то најбоље види кроз понашање градоначелника Драшка Станивуковића током недавне посјете Бањалуци највиших званичника Србије.

Додик је рекао да не спори чињеницу да је из ПДП-а изабран градоначелник Бањалуке, али и да, СНСД, чији је лидер, као политички субјект има право да говори о томе.

– То је једна потпуна подвала у Бањалуци и упорно се покушава одржати прича о томе да је Бањалука град-случај и то се види кроз низ ових посљедњих акција а то се показало и сад, те умјесто да смо кроз атмосферу која је била направљена за Бањалуку обезбиједили додтаних неколико десетина милиона КМ, састанак након разоткривања те бубице није личио ни на шта – рекао је Додик.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изазвао је реакцију протокола предсједника Србије Александра Вучића у четвртак, 22. априла, када је на састанак руководства Републике Српске и Србије у Бањалуци ушао са „бубицом“ и покушао да га снима, али му је одузета.

Архива