Додик: Хвала Србији за помоћ и подршку

15.04.2021 Актуелно

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је 20.000 доза Астра Зенека вакцина за Републику Српску, а донацију је преузео српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је захвалио Србији за помоћ и безрезервну подршку, истичући да је Србија помагала свима у региону.

Он је рекао да је БиХ показала потпуни неуспјех у набвци вакцина против вируса корона

– Ми у Републици Српској успијевали смо да обезбиједимо вакцине директном набавком, што је прилично тешко, или донацијама. До сад је вакцинисано 50.000 људи – рекао је Додик.

Додик је навео да данашња донација Србије представља значајну помоћ, те да би Српска наредних седмица требало интензивније да уђе у процес имунизације.

Вучић и Додик претходно су обишли су Институт за вирусологију и серуме Торлак у Београду

Вучић је погледао компоненту за руску вакцину Спутњик која ће се производити у Србији.

Вучић: Србија увијек на располагању Републици Српској

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија увијек на располагању Републици Српској и да је спремна да помогне, те да ће са Српском подијелити све вакцине за које добије дозволу за извоз.

Вучић је током обиласка рекао да би капацитети Торлака требало додатно да се повећају и напоменуо да ће сутра бити одржан велики састанак на коме ће бити ријечи о томе.

Он је затажио да састанку присуствују и експерти за вакцине.

– И Кинези и Руси су били одушевљени када су видјели опрему овдје, иако су многи хтјели да униште Торлак – рекао је Вучић.

Архива