Додик честитао на потписаном уговору за градњу дионице ауто-пута 5Ц

29.04.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је данас представницима предузећа Аутопутеви Републике Српске и Интеграл инжењеринг на потписаном уговору о пројектовању и изградњи ауто-пута на Коридору 5Ц кроз Републику Српску, на правцу од Руданке до Путниковог брда.

Додик је потписницима уговора честитао по завршетку конференције за новинаре, на којој је истакнуто да је ријеч о изузттно значајном пројекту чија је уговорена вриједност радова 93.719.409 евра.

Рок за завршетак радова је три године, а пројекат ће бити финансиран кредитом Европске банке за обнову и развој, као и бесповратним средствима Инвестиционог оквира за западни Балкан.

Ријеч је о дионици дугој око шест километара, коју карактерише неколико захтјевних објеката, као што је мост преко ријеке Босне, вијадукт, надвожњак, усјек и два тунела.

Потписницима је честитао и министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, који је истакао да је ово важан дан за Републику Српску, која показује свој капацитет у жељи и настојању да изгради и властиту мрежу ауто-путева.

– Потписан је уговор за изградњу дионице друге фазе Коридора 5Ц. Овдје су одобрена и бесповратна средства ЕУ од 38 милиона евра – рекао је Ћорић новинарима.

Ћорић је истакао да је значај овог потписивања и у томе што је извођач домаћа компанија, што значи да ће бити упослени капацитети Републике Српске.

Потписивању уговора присуствовао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Архива