Додик: Бањалука мора да живи и настави са функционисањем

09.04.2021 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да су значајна средства улагана у све локалне заједнице у Републици Српској, те да нема подјеле на источни и западни дио Републике.

– Немамо ту неке проблеме, него неодговорне појединце који покушавају да кажу „Сада сам нешто и до сада ништа није ваљало и од сада што кажем ће бити“. Позивам све људе који држе до политике коју водим да се окупе око идеје да нам се врате сви наши чланови и да формирамо снажан блок у Републици Српској, јер нас чекају изазови на нивоу БиХ – рекао је Додик у емисији Актуелно наше телевизије.

Додик је истакао да су у Бањалуци до сада реализовани значајни инфраструктурни пројекти, али да се не смије манипулисати грађанима.

Он је рекао и да му је циљ био да Бањалука буде главни град Републике Српске, да буде изграђена као снажан административни центар и да има више запослених него прије посљедњег рата.

Поручио је да Бањалука мора да живи и настави са функционисањем, те да се из ње не могу слати лоше поруке.

– Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић шаље лоше поруке, а то је радио и прије него што је изабран. Без обзира на све, СНСД ће добити наредне изборе, јер се Република Српска уз наше вођство економски развијала и показала политички отпор – истакао је Додик.

Додик је истакао да скупштинска већина у Бањалуци, која тражи усвајање неколико амандмана на буџет има његову подршку.

– Ако не можете да издржите чишћење града, господине, обратите се Влади, нико неће дозволити да град који је репрезент за Срби у Републици Српској шаље негативне поруке. Усвојићемо буџет на првој наредној сједници, једино ако га градоначелник не повуче из својих калкулација. Наравно да су припремљени амандмани у фукнцији да се помогну људи овдје – рекао је лидер СНСД-а.

Додик је истакао да очекује да буџет Бањалуке буде усвојен на наредној сједници Скупштине града. Подсјетимо, сједница је заказана за сриједу, 14. април.

Архива