Цвијановић у Рибнику: Финансијски и политички стабилна општина

09.04.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је општина Рибник финансијски и политички стабилна, те да општинске власти са институцијама Српске реализују значајне инфраструктурне и комуналне пројекте.

– Задужење општине је пет одсто и заиста можемо бити задовољни начином на који функционише буџет и како се извршавају обавезе према буџетским корисницима – рекла је Цвијановић у Рибнику након разговора са руководством општине.

Истакла је да је посебно поносна на оне пројекте који су усмјерени ка стварању што бољих услова за дјецу, као и за младе људе у Рибнику.

Она је истакла да је важно што људи у локалним заједницама воде рачуна о појединачним давањима за студенте, ученике, породиље…Цвијановић: Посјета општини Рибник (Фото: РТРС)

– Захвална сам због тога, као и због чињенице да власти у Рибнику воде рачуна и о пољопривредницима. То је важно да би људи остали на подручју општине – додала је Цвијановић.

Према њеним ријечима, Рибник има велики туристички потенцијал, а биће реализовани пројекти у области туризма.

Цвијановић је нагласила да је на састанку разговарано и о запошљавању жена.Цвијановић: Посјета општини Рибник (Фото: РТРС)

– То остаје једна од ствари којом ћемо се бавити у овој години. Настојим да грађанима и локалним властима покажем да са Србијом водимо рачуна о овом подручју, односно да рјешавамо питање изградње вртића и омладинског дома. Приоритет је развој инфраструктуре и запошљавање како би становници разумјели да општина има перспективу – рекла је Цвијановић.

Предсједница Републике посјетила је данас и новоизграђени Вртић „Србија“ у Доњој Превији у општини Рибник, те истакла да нема већег задовољства од подршке оваквим сјајним пројектима.

Архива