Цвијановић: Полиција један од основних стубова и ослонаца Српске

04.04.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је полиција Републике Српске једина оружана и униформисана сила Републике и један од њених основних стубова и ослонаца.

Предсједница Српске, која је у Бањалуци присуствовала обиљежавању 4. априла – Дана полиције Републике Српске, истакла је да се данас одаје признање свим припадницима Министарства унутрашњих послова Српске који су положили живот за Републику и борили се раме уз раме уз Војску Републике Српске, бранећи слободу, овај простор и све вриједности за које се залаже овај народ.

– Наша обавеза убудуће је да додатно изграђујемо МУП Републике Српске у материјалном смислу и да на сваки могући начин помажемо да се и даље развија – рекла је она.

Предсједница је нагласила да је поносна на оно што је полиција Републике Српске радила у вријеме одбране Републике, као и током послијератног развоја.

Она каже да је сигурна да ће грађани Републике Српске бити поносни и на оно што полиција буде радила у будућности.

Она је честитала свим припадницима МУП-а Дан полиције Републике Српске, који је велики празник за све у Српској.

– Желим да полицијски послови и службовање прођу без неких већих изазова, али нажалост, ми живимо у таквом времену и на таквом простору да се увијек мора рачунати на оне додатне изазове – од мигрантске кризе, па до пријетњи глобалног карактера као што је тероризам – рекла је Цвијановић.

Предсједница Српске је истакла да је Полиција Републике Српске, учествујући у бројним акцијама међународног карактера, показала своју способност и да може ићи раме уз раме са полицијама најразвијенијих земаља свијета.

Архива