Цвијановић: ПДП-у важнија офарбана клупа од здравства, пензионера и породиља

01.04.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да буџет у којем приоритет има кошење траве над потребама здравства и привреде, тешко погођених пандемијом, и није буџет који заслужује Бањалука.

– Такође, тврдње да није обавеза локалне заједнице да брине о својим пензионерима и породиљама, већ само Република, је неморална. Амандмани које је понудила скупштинска већина подразумијевали су минималне измјене да би се реаговало у корист рањивих категорија и најлогичније би било да су то питања која окупљају умјесто свађају одборнике – истакла је Цвијановић.

На питање Срне да прокоментарише изјаву предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да је „то што у Бањалуци ради скупштинска већина класични примјер угњетавања и угрожавања функционисања живота у граду“, Цвијановићева је рекла да би он требало да размисли како се понаша у односу на грађане Бањалуке и шта им то нуди у форми буџета у још једној тешкој години или је довољно што у кампањи прича о бесплатном овом или оном, а онда то након избора заборави.

– Бесмисленом причом како се Милорад Додик или СНСД свети грађанима Бањалуке, Бореновић настоји управо камуфлирати неуспјех ПДП-а да конципира буџет који ће уважити потребе становника Бањалуке који носе највећи терет ове здравствене кризе – додала је Цвијановић.

Предсједница Српске је оцијенила да Бореновић настоји побјећи од чињенице да су његова изборна обећања испразна, а буџет који је ПДП предложио је такав да је важнија офарбана клупа у неком имагинарном парку од преоптерећеног здравственог радника, угроженог пензионера, породиље која добија потомство у овако тешким временима и привредника који због короне има проблем да одржи пословање и плати раднике.

Она је констатовала да као што републички ниво покрива све оно што је као приоритет наметнула ова криза, био би ред да и ПДП у Бањалуци схвати да у њој људи живе и након избора и да покаже разумијевање за своје становнике.

– Играте се буџетом и покушавате од свега направити представу за јавност, умјесто да рјешавате проблеме. Али, од представе се не живи. Скупштинска већина вам амандманима сугерише да су најугроженији у овим тешким временима приоритет јер ви то нисте препознали – закључила је предсједница Републике Српске.

Архива