Званичници Српске честитали 8. март

08.03.2021 Актуелно

Поводом 8. марта – Међународног дана жена, званичници Републике Српске упутили су честитке.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки је указала на потребу унапређења укупног положаја жена, те јачање њене економске, политичке и друштвене независности.

– Поводом 8. марта – Међународног дана жена упућујем вам најсрдачније честитке, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успјеха. Сваки дан, а посебно на овај међународни празник, важно је указати на потребу унапређења укупног положаја жена, јачање њене економске, политичке и друштвене независности, с циљем изградње бољег и хуманијег друштва, друштва једнакости и једнаких права за све – навела је Цвијановић.

Она је додала да жене у Републици Српској, као стуб породице, друштва, институција, представљају велику снагу и потенцијал за развој у свим сферама, обављају бројне одговорне професионалне функције, а захваљујући њиховим иницијативама, покренути су многи позитивни процеси.

– Користим прилику да изразим захвалност и одам признање свим нашим храбрим женама које у борби против пандемије вируса корона носе двоструки терет и одговорност. С једне стране обављају послове у додатно отежаним условима и под здравственим ризиком, а с друге, носе бројне обавезе на очувању породице и бриге о домаћинству – истакла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, као истинским промотерима укупних друштвених и породичних вриједности, трајни задатак институција и друштва у цјелини остаје унапређење економског и социјалног положаја жена, њихово оснаживање, боља заступљеност и видљивост.

Премијер Српске Радован Вишковић упутио је честитку свим женама, нагласивши да ће Влада наставити да подржава и учествује у свим активностима које подразумијевају унапређење права жена и уклањање сваког вида дискриминације.

– У име Владе Републике Српске, и у своје има, свим женама упућујем најискреније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена – навео је Вишковић.

Вишковић је нагласио да су разумијевање и одговорност жена, како према пословима које обављају, тако и према породицама, само неке од особина које су вриједне свакодневног дивљења и захвалности.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим женама 8. март, пожељевши да им овај, као и сваки дан у години донесе радост, срећу, лични, породични и професионални успјех.

Додик је нагласио да су жене стуб породице и цијелог друштва и да је та њихова улога непроцјењива, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

– Због тога, сваки дан, а не само 8. марта, женама треба одати признање и поштовати их као мајке, супруге, колеге, вриједне и одговорне на свим пословима руководиоца и политичара који су им повјерени. Љубав и подршка жене много значи у свакодневном животу и раду и с тога треба цијенити и поштовати њихово постојање и допринос које дају на унапређењу живота – истакао је Додик.

Он је додао да институције и даље треба да раде на побољшању њиховог положаја и уклањању били каквог облика дискриминације у друштву.

– Посебно ме радује чињеница да у нашем друштву све више жена обавља значајне и одговорне функције. С тога сви заједно дугујемо им велику захвалност за њихово активно учешће у стварању бољих услова за живот – навео је Додик у честитки.

Архива