МСД Бањалука: Иза најаве окупљања стоји политика и градоначелник

31.03.2021 Актуелно

Градски одбор Младих социјалдемократа Бањалука сматра да иза најава за окупљање грађана испред бањалучке Градске управе стоји политика, градоначелник и њему блиски људи.

– И све то због чега? Због амандмана на нацрт буџета којима је циљ да се подрже здравствени радници, породиље, борци, пензионери, угоститељи… – саопштено је из овог одбора.

Додаје се да је у претходном мандату политика СНСД-а у Бањалуци била усмјерена на велике инфраструктурне пројекте чијом су се реализацијом оствариле видљиве промјене у граду, али да је појава вируса корона у 2020. години изазвала неизвјесност и несигурно сутра у цијелом свијету.

У саопштењу се истиче да је јасно да град, имајући у виду претходну, али и текућу годину, мора да има друге приоритете, међу којима су најважнији човјек – појединац, његово здравље и егзистенција.

– У данима када имамо на десетине мртвих и на стотине болесних, пажњу треба усмјерити на човјека, његово здравље и опстанак. Апсурдна је и помисао да неко на племените идеје помоћи нашим пензионерима који у овим условима имају повећане трошкове живота, велике издатке за лијекове, намирнице и друге животне потрепштине, нашим угоститељима чија егзистенција је угрожена због смањеног обима посла, због чега се хиљаде угоститељских радника доводи у ситуацију да не могу да прехране своје породице, и коначно, нашим херојима, медицинским радницима, који су на првој линији одбране од највећег зла које је снашло човјечанство у 21. вијеку, одговара тако што жели да изводи људе на улицу да протестују против свих оних који своје животе излажу опасности свакодневно спасавајући животе свих становника Бањалуке и Републике Српске – наводи се у саопштењу.

Додаје се да грађани самим окупљањем доводе у опасност и сопствени живот и животе својих суграђана.

– СНСД је увијек, а нарочито сад, уз свој народ, доносио је и доносиће само одлуке од интереса за свој народ, у корист и за добробит свог народа – поручили су из Градског одбора МСД Бањалука.

Архива