Ковачевић: За Нешића је опозиција алиби позиција, јер из опозиције може причати о политичком прогону

25.03.2021 Актуелно

Оног тренутка када је СНСД саопштио Ненаду Нешићу да више не може бити толерисан начин на који је он водио Јавно предузеће Путеви Републике Српске и да мора отићи са мјеста директора, странка је била спремна, без обзира на добру дугогодишњу сарадњу, и на излазак ДНС из коалиције, изјавио је портпарол СНСД-а, Радован Ковачевић.

 – О начину на који је он управљао јавним ресурсима и једним тако значајним јавним предузећем као што су „Путеви Републике Српске“ највише говори чињеница да смо редовно са терена добијали информације и индиције о сумњама у његову умијешаност у криминалне радње. На сва наша упозоравања он се оглушио, вјероватно рачунајући да га због коалиционог капацитета никада нећемо смијенити. Међутим, прерачунао се и преварио се – рекао је Ковачевић Срни.

Ковачевић је нагласио да о Нешићевом карактеру највише говори чињеница да му није засметала ниједна смјена било кога из ДНС-а, али да није могао прихватити само своју смјену због које је цијели ДНС повукао у камиказа поход.

– И сада, послије свега, он говори о политичком прогону. Не постоји овдје никакав политички прогон, али оно што Нешића боли је што не постоји политичка протекција, на коју је он очигледно рачунао. Док год је СНСД први избор грађана Републике Српске, неће постојати било каква политичка протекција за било кога и сви који управљају јавним ресурсима ће морати рачунати на то – истакао је Ковачевић.

Он је рекао да је сада већ очигледно да је Нешић знао да ће истражни органи имати материјала против њега и да је само и искључиво из тог разлога и отишао у опозицију.

– То је само његова приватна и потпуно лична борба. За њега је опозиција само алиби позиција. Јер из опозиције може причати о наводном политичком прогону. Тужно је што је у тај свој лични бијег укључио и велики број часних и поштених људи из ДНС-а, али то и они сваким даном и сами увиђају – нагласио је Ковачевић.

Архива