Ковачевић: Подршка приједлогу да Кључ града буде додијељен Вучићу

05.03.2021 Актуелно

СНСД у потпуности подржава и поздравља приједлог Градског одбора ове странке у Бањалуци да Кључ града са Повељом „Почасни грађанин Бањалуке“ буде додијељен предсједнику Србије Александру Вучићу, рекао је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Сматрамо да су разлози за овакав приједлог и те како очигледни и да их није потребно посебно објашњавати. Али, оно што ипак морамо да кажемо јесте да су односи Српске и Србије у мандату Вучића доживјели врхунац – рекао је Ковачевић.

Он је навео да дефинитивно Република Српска у Вучићевом мандату увијек може рачунати на подршку и помоћ Србије.

– Бројни су примјери такве подршке широм Српске, али наравно и широм нашег главног града Бањалуке – нагласио је Ковачевић.

Из тог разлога, додао је он, у СНСД-у су апсолутно увјерени да ће Скупштина града прихватити такав приједлог Градског одбора СНСД-а Бањалука и да ће на Дан града Бањалука Кључ града са Повељом „Почасни грађанин Бањалуке“ бити и уручен предсједнику Србије, пријатељу Републике Српске, Александру Вучићу.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић изнио је данас приједлог СНСД-а да предсједнику Србије Александру Вучићу, поводом 22. априла – Дана града Бањалука, буде додијељено највише градско признање Кључ града Бањалуке са Повељом „Почасни грађанин града Бањалука“.

Архива