Ковачевић: На ријечи из опозиције могуће се ослонити као на кору од банане

21.03.2021 Актуелно

Изјава Слободана Станића из СДС-а да је оштрије епидемиолошке мјере у Републици Српској требало увести прошлог љета је још један доказ потпуне политичке лицемјерности и неодговорности људи из опозиције, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да је то потпуно јасно уколико се сјетимо да су током прошле године људи из опозиције критиковали апсолутно све и једну мјеру коју је доносио Кризни штаба Републике Српске и као по правилу оцјењујући их као преоштре и преригорозне.

– Свему томе морамо да додамо и то да су људи из опозиције који воде одређене локалне заједнице, укључујући и Бањалуку, све вријеме независно од Кризног штаба и Владе Републике Српске могли у својим локални заједницама да доносе оштрије мјере као што је то на примјер у Федерацији БиХ урадила Влада Кантона Сарајева у потпуности игноришући мјере Владе тог ентитета – навео је Ковачевић.

Он је подсјетио да људи из опозиције у Српској никада нису донијели ниједну оштрију и ригорознију мјеру, већ су по правилу само критиковали све оне мјере које је доносио Кризни штаб и Влада Републике Српске да би на крају сада рекли да је оштрије мјере требало донијети још прије годину дана.

– То све само показује да се на ријечи људи из опозиције Републике Српске грађани очигледно могу само ослонити као на кору од банане – нагласио је портпарол СНСД-а.

Без обзира на све то, истакао је Ковачевић, Влада Републике Српске се све вријеме трудила да доноси најодговорније могуће мјере и одлуке водећи рачуна у сваком тренутку о свим локалним заједницама, а првенствено о здрављу грађана, али и привреди и привредницима.

– У свему томе, наравно, није увијек лако пронаћи баланс, некада је потребно да се ствар пресјече и у неком тренутку донесу оштрије мјере као што је очигледно да ће то бити потребно урадити сада“, рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да је суштина свега да људи не треба да насједају на овако јефтине, популистичке и лицемјерне приче које долазе из опозиције Републике Српске.

– У овом периоду једино је потребно да наши грађани буду одговорни и да поштују мјере које доноси Влада Републике Српске и Кризни штаб, али и локалне заједнице у оним мјестима гдје доносе оштрије и ригорозније мјере од Кризног штаба – поручио је Ковачевић.

Архива