Ковачевић: Бесрамно је подршку здравственим радницима и привредницима називати злочином

29.03.2021 Актуелно

Само неко ко је крајње размажен, безобзиран и саможив може да помоћ и подршку за здравствене раднике, очување радних мјеста и подршку наталитету назива на било који начин злочином или осветом било коме, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је изјавио Срни да би „Драшко Станивуковић коначно мора да схвати да буџет града Бањалука није новчаник његовог тате са којим је навикао да располаже како он жели, већ се буџет усваја на начин да га градоначелник предлаже а Скупштина града усваја“.

Он је појаснио да је Скупштина града, односно скупштинска већина сматрала да је у периоду пандемије вируса корона потребно подржати оне категорије које су у овом тренутку најугроженије или које су изнијели највећи терет на исти онај начин на који је то учинила и Влада Републике Српске.

Ковачевић је нагласио да скупштинска већина није измислила било шта што се већ не ради, него је сматрала да и Бањалука треба да да свој допринос и треба да помогне привредницима који су најугроженији у овом пеироду да људи у Републици Српској не би остали без радних мјеста, али и здравственим радницима који раде херојски посао.

– Исто тако, градоначелник цијелу ову ситуацију представља као један потпуни колапс. Овдје је ријеч о укупно три одсто буџета града Бањалука. Да ли неко стварно може да повјерује да због три одсто буџета града који се усмјерава у подршку онима који су најугроженији и који дају највећи допринос у борби против епидемије може да стане цијели град – упитао је Ковачевић.

Он је оцијенио да је крајње лицемјерје и крајњи безобразлук тако нешто уопште и спомињати.

– Ми у скупштинској већини у потпуности поштујемо изборни легитиметет Драшка Станоивуковића као градоначелника, али крајње је вријеме да и он уважи изборни легитимитет Скупштине града и скупштинске већине – поручио је портпарол СНСД-а.

Да би Бањалука ишла напријед, указао је он, у Бањалуци ствари морају да се договорају и мора да се ради заједнички, а уколико градоначелник то одбија – он директно ради против грађана овог града.

– Све ово што је он данас направио на Тргу Крајине у Бањалуци, заједно са својим партијским колегама, крајње је сраман политички напад и враћање у средњи вијек. Стављати мете и позивати на линч било кога и било којег одборника у Скупштини града зато што ради свој посао и зато што сматра да у овом периоду треба подржати наше привреднике, здравствене раднике који брину о свима нама и нашем здрављу је крајње срамно и враћање у средњи вијек. Бањалука то није заслужила – закључио је Ковачевић.

Архива