Источно Ново Сарајево: Више од 20 милиона КМ за реализацију пројеката

17.03.2021 Актуелно

Завршетак започетих и реализација нових пројеката у општини Источно Ново Сарајево била је главна тема данашње посјете предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић овој локалној заједници.

Договорен је заједнички пројекат изградње новог вртића вриједности 1,2 милиона марака.

Источно Ново Сарајево из године у годину се све више развија, а то потврђују и бројни пројекти који се реализују у сарадњи са републичким институцијама – вриједност оних који ће се реализовати у наредних годину и по већа је од 20 милиона марака.

– Ове године крећемо заједно са Владом Српске у изградњу стдуентских домова, као и зграде Ректората и Музичке академије. Радићемо на и уређењу корита ријеке Тилаве и језера – рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.Предсједница Цвијановић са руководством Источног Новог Сарајева (Фото: РТРС)

Поред језера градиће се и нови вртић, што захтијева развој општине, која међу ријеткима биљежи позитиван природни прираштај и досељавање становништва.

– Потреба, наравно због оваквог насеља, јесте да идемо у изградњу новог вртића и ту је подршка дата и свакако ће кабинет предсједнице Републике учествовати у суфинансирању тог пројекта – истакла је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

Архива