Додик: Знатно уложено у надокнаду штете од земљотреса

13.03.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска већ уложила знатан дио новца за надокнаду штете у општинама у Српској које су погођене земљотресом и да мисли да ће учинити још много.

– Остаје да се сагледа штета, након чега ће се одмјерити колика је помоћ Србије у том погледу – рекао је Додик у Приједору, одговарајући на питање да ли ће Србија помоћи општинама у Српској које су претрпјеле штету у земљотресу.

Додик је захвалио Србији, те истакао да је веома значајан самопријегор људи у Костајници, Козарској Дубици, те осталим општинама Републике Српске, која заједно са Србијом то може ријешити.

Предсједник Србије Александар Вучић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик договорили су на недавном састанку у Београду да Србија интензивира своју подршку Српској.

На захтјев Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар, саопштено је тада из прес-службе предсједника Србије.

Ријеч је о мање развијеним општинама Републике Српске и Федерације БиХ које су дијелом страдале у посљедњим земљотресима, а та мјеста су од посебног стратешког значаја за цјелокупан српски народ.

Крајем децембра прошле године разоран земљотрес са епицентром у Хрватској нанио је штету и општинама у Републици Српској, међу којима највише општини Костајница.

Архива