Додик-Вучић: Грађанима Српске омогућено лијечење у Србији

23.03.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем о могућности коришћења болничких капацитета у Србији за грађане Републике Српске обољеле од ковида 19, те да је Србија ставила своје капацитете на располагањe.

Вучић је потврдио да ће грађанима Српске, поготово онима са тежим клиничким сликама, бити омогућено лијечење у Србији.

Додик је захвалио Србији и Вучићу у име грађана Републике Српске за донацију респиратора и медицинске опреме.

Он је истакао да је у Републици Српској све већи број заражених и хоспотализованих, да је УКЦ већ попунио капацитете, те да је потребно оспособити додатне капацитете, тј. опремити их, у чему ће помоћи ова донација Србије.

– Затражио сам помоћ од Вучића јер је у Републици Српској све већи број заражених и оних који требају хоспитализацију и ови респиратори су нам потребни за опремање додатних 400 мјеста за ковид пацијенте – навео је Додик и додао да су, уз опрему, потребни и обучени кадрови.

Он је истакао да Србија и у пандемији показује лидерство.

– Србија не само да је обезбиједила за своје грађане све што је потребно, већ помаже и региону. Ово је континуирана помоћ Српској. Србија је на почетку кризе помогла, увијек је била ту да помогне кад треба – рекао је Додик.

Он је навео да је у Србији против вируса корона до сада вакцинисано и више од 15.000 људи из Републике Српске.

Архива