Додик у Требињу – заједница која добро функционише

11.03.2021 Актуелно

Требиње је стабилна политичка заједница која добро функционише. Иако су неки капитални пројекти успорени због пандемије, од њих се неће одустати, рекао је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, након разговора са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем. Додик је са начелником Полицијске управе Требиње разговарао о безбједносној ситуацији у граду.

Требиње ће и даље имати пуну подршку републичких институција у развојним процесима – оцијењено је на састанку у Градској управи. Изградња духовног центра у Мркоњићима која се ближи крају, гдје су ангажована средства влада Србије и Српске, те Града Требиња један је од таквих примјера.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је истакао да је прије два дана са предсједником Србије Александром Вучићем разговарао о аеродрому у Требињу, истакавши да нема одустајања од тог пројекта.

Требиње је лидер међу локалним заједницама у Српској када је ријеч о пројектима подршке породици, а уз подршку власти Републике Српске, ствара се погодна атмосфера за привлачење инвеститора.

Градоначелник Ћурић рекао је да је са Додиком разговарао о важним капиталним пројектима на подручју града, те о томе шта Требиње треба да уради да би било више спортских клубова у овом граду.

– Очекујемо у наредном периоду субвенцију и подршку српског члана Предсједништва да би што више људи дошло овдје, да би Требиње искористило капацитете – рекао је Ћурић.

Сигурна и потпуно безбједна средина је основни предуслов за стабилност укупног друштва, и потребна је нулта толеранција према било ком облику криминала, рекао је Додик, који је са руководством Полицијске управе Требиње разговарао о проблему учестале паљевине аутомобила у граду.

– Морам да кажем да се ставри око истраге догађаја који су узнемирили грађане крећу у добром правцу и да ће јавност о свему бити обавијештена – рекао је Додик.

Најављена је могућност субвенционисања боравка спортских екипа у Требињу, како би се додатно искористили потенцијали које град са својом климом има, али конкретни кораци у том правцу сачекаће крај пандемије.

Архива