Додик: Турска ће подржати пројекат изградње ауто-пута Београд – Сарајево

16.03.2021 Актуелно

Турска ће подржати пројекат изградње ауто-пута Београд – Сарајево, рекао је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, након састанак са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Додик је истака да ће ауто-пут Београд – Сарајево свима донијети напредак, те нагласо да вјерује да ће тај пројекат бити реализован.

– Пандемија јесте успорила контакте, али они су и даље ту. Велика су очекивања наше стране везано за подршку изградњи  ауто-пута Београд-Сарајево. Он ће донијети добро и Републици Српкој и Федерацији БиХ – рекао је Додик.

Истакао је да је кључна подршка Ердогана како би се овај пројекат реализовао.

– Увјерен сам да је подршка предсједника Ердогана овом пројекту одлучујућа за његову реализацију. Потписивање споразума о инвестицијама и о признавању возачких дозвола је важно и све иде према још бољим односима БиХ и Турске. Хвала Ердогану и за 30.000 доза вакцина које ће Турска донирати БиХ – навео је Додик.

Нагласио је да је Ердоган на прави начин допринио стабилизацији прилка не само у БиХ, већ на цијелом западном Балкану.

– Има мјеста за све, да нико никоме не смета, а да свако свакоме жели да помогне. Хвала му и на подршци према српском народу, као и према свима осталима – изјавио је Додик.Предсједништво БиХ са Ероганом (Фото: tccb.gov.tr)


Додик је рекао да је БиХ сложена земља.

– Има наравно и неких проблема. БиХ се налази се у протекторату међународне заједнице, и треба да охрабримо Ердогана да заједно и сами рјешавамо своје проблеме, јер ако странац их рјешава, онда сви заједно имамо проблем – истакао је Додик.

Додик је поручио да је јасно да је изградња ауто-пута Београд – Сарајево највећи инфраструктурни пројекат у БиХ.

–  И он треба да превазилази сваку врсту границе и да нас повеже и интегрише са Србијом, и не само са Србијом, већ и са Турском, а Скопље ће нам бити ближе за 180 километара. Овај пут допринијеће и оздрављењу наше економије – рекао је Додик.

Архива