Додик: Приоритет ауто-пут; У плану и крак „Турског тока“

17.03.2021 Актуелно

Изградња ауто-пута Београд – Сарајево – Београд, допринијеће напретку цијелог региона, а посебно БиХ, изјавио је за РТРС, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Коментаришући, јучерашњи састанак у Анкари са турским предсједником, нагласио је да је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган спреман да кроз БиХ, изгради и крак гасовода „Турски ток“, али да је ауто-пут приоритет.

– Договорено је да наставимо активности операционализације пројекта ауто-пута што је за нас веома важно. И оно што мени даје расположење јесте управо то да је на тој траси договорено једнако ће се финансирати изградња гасовода, који се наставља на овај „Балкански“, то јесте „Турски ток“, који би требало да дође у Републику Српску, а и наравно једним краком да иде према Федерацији БиХ. Да се направи један кружни доток гаса који би требао да омогући добро снабдијевање као предуслов за јачање инвестиција – рекао је Додик.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик гост је емисије Телеринг коју можете пратити на програму РТРС вечерас у 21.10 часова.

Архива