Додик примио акредитиве од новоименованог румунског амбасадора

11.03.2021 Актуелно

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Сарајеву акредитивно писмо новоименованог амбасадора Румуније у БиХ Антона Пакуретсуа, који му је пренио поздраве предсједника Румуније Клауса Јоханиса.

Током церемоније предаје акредитива речено је да се биљежи 25 година од успостављања дипломатских односа БиХ и Румуније, а поздрављени су добри билатерални односи и изражена нада да ће се наставити унапређивати на обострану корист, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Истакнуто је да је потребно више пажње усмјерити на јачање свеукупних економских односа међу државама, трговинској размјени и сарадњи између трговинских комора.

Изражена је могућност јачања билатералних односа и у областима инфраструктуре, науке, културе и образовања, а показан је интерес за унапређење сарадње на регионалном плану и у склопу регионалних иницијатива.

Разговарано је о начинима борбе против ширења пандемије ковида 19, као и о илегалним миграцијама на простору БиХ.

Додик је поновио опредјељење БиХ за чланство у ЕУ и спровођење реформи, а изражена је захвалност на изразима подршке Румуније у процесу европских интеграција БиХ.

Он је изразио подршку у раду и пожелио успјешан мандат Пакуретсуу у БиХ.

Амбасадор Румуније је изразио увјерење да ће током свог мандата радити на јачању билатералних односа Румуније и БиХ.

Архива