Додик: Помоћ за завршетак обнове манастира Милошевац

13.03.2021 Актуелно

Институције Републике Српске помоћи ће довршатак изградње манастира Милошевац код Приједора, поручио је српски члан и предсједавајући предсједништва БиХ Милорад Додик. Додик је са еписком бањалучким Јефремом обишао манастир у изградњи.

– Манастир изгледа феноменално, грађевински је веома захтјевно урађен. То је оно што краси овдје све наше црквене објекте, да се граде по најбољим стандардима и најбољим техникама. Овдје сам дошао да се упознам са достигнутим нивоом радова и да видимо шта је неопходно помоћи да то буде завршено у неком року који се овдје очекује – рекао је Додик.

Он је истакао да ће са новом градском влашћу у Приједору бити изграђен пут, а помоћи ће и у завршетку изградње конака и осликавању овог манастира у изградњи.

Изградња манастира Милошевац, посвећеног Покрову Пресвете Богородице, почела је у приједорском насељу Чиркин Поље 2018. године. Манастир је на овом локалитету постајао у средњем вијеку, али је порушен током аустријско-турског рата крајем 17. вијека.

Владика бањалучки Јефрем је рекао да је да обнова не иде лако, али иде добро, да се сада изводе груби грађевински радови, те изразио наду да би се у наредне три до четири године много посла могло привести крају.

– Данас смо имали прилику да дочекамо господина Додика и новог градоначелника Приједора Далибора Павловића и њихова посјета неће остати незапажена и код наших вјерника и осталих грађана – рекао је владика Јефрем.

Посјети је присуствовала и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић.

Мјештани Чиркин Поља кажу да је изградња манастира значајна за њихово насеље, али и за цијелу регију.

У Бањалучкој епархији очекују да би изградња манастира са конаком требало да буде завршена за три до четири године.

Архива