Цвијановић: СДС је умртвљена странка

13.03.2021 Актуелно

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је СДС прилично умртвљена странка зато што је одустала од онога што су били њихови циљеви и њихова политика која је мобилисала грађане.

– Ако изгубите ту потребну димензију патриотизма, просто нисте неко ко може да одговори на изазове овако тешких времена – нагласила је Цвијановић за ЕуроБлиц.

На питање како каментарише изјаве предсједника СДС-а Мирка Шаровића да ће срушити власт Српске, односно СНСД прије избора сљедеће године, Цвијановић је подсјетила да је Шаровић причао и да „иду по побједу у Добој“, па је добио 700 гласова, у вријеме новембарских избора говорио је како „иду по побједу у Бањалуку“, па је СДС једва прошла и има само једног одборника.

– Послије се „прикачио“ овом младом градоначелнику Бањалуке дијелећи као неки његов успјех, а у суштини ту нема никаквог успјеха СДС-а. Причао је и како ће промијенити већину у Народној скупштини Републике Српске, а онда су његову странку напустили неки посланици. Дакле, неозбиљан је. Све што каже је неозбиљно – оцијенила је Цвијановић.

Говорећи о промјенама у Градском одбору СНСД-а Бањалука, потпредсједница ове партије сматра да су оне добре и да је вјероватно требало и раније да се неке ствари мало више активирају.

– Мислим да је ово неки пут да се донесе нова енергија и да се отвори простор за неке нове људе. Сматрам да је СНСД већ неколико година у Бањалуци био прилично уљуљкан водећи се тиме да смо, као што јесмо, много тога урадили за овај град и изградили га. Међутим, можда смо занемарили оно што се зове класични политички рад – нагласила је Цвијановић.

Она је оцијенила да је сад прилика да се СНСД врати класичном политичком раду и ономе у чему су најбољи, а то је да комуницирају с грађанима, да им адекватно објасне шта то хоће и да буду ту с њима у свакој, и доброј и лошој, прилици.

Архива