Цвијановић: Помоћи здравствене раднике и на локалном и на републичком нивоу

31.03.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да и на локалном и на републичком нивоу на сваки начин треба помоћи здравствене раднике јер, како је нагласила, они носе највећи терет кризе у вези са пандемијом вирус корона.

Цвијановић је оцијенила као квалитетне амандмане скупштинске већине у Бањалуци на градски буџет којима је, између осталог, предвићена једнократна помоћ здравственим радницима.

– Сви ми остали смо ту да допринесемо да се што прије изађе из овог великог зла, али дефинитивно немам никакву сумњу да су амандмани исправни, добри, квалитетни и одговарајући за вријеме у којем живимо и за потребе које данас има наше друштво – рекла је Цвијановић у Бањалуци.

Она је рекла да не може да разумије дилему или расправу на релацији – зашто дати здравственом раднику ако ће друштво бити ускраћено за шишање траве.

– Наћи ћемо начин да се шиша трава и да се уређују градови и општине и да функционише све оно што треба, али то нису ствари које можемо довести у раван нити полемисати шта је важније. Важнији је здравствени радник, пензионер, свака породиља, од шишања траве било гдје, јер ћемо то ријешити на неки други начин – нагласила је предсједница Српске.

Према њеним ријечима, колико год причали о томе да је потребно улагати, отварати могућности и претпоставке зе неке друге захвате или гране да овдје функционишу, опет је потребно вратити се на питање здравства, здравствених радника и пандемије, с обзиром на то да је ово тешко вријеме за њих.

– Наравно да сматрам добрим амандмане које је предложила скупштинска већина у Бањалуци, јер како може не бити добро ако желите у складу са приоритетима, које смо промијенили, већ годину дана функционишемо у неком другом режиму, да помогнете здравственог радника, да помогнете пензионерима који и у вријеме ковида и без ковида спадају у рањиву категорију или породиље којима је потребан третман, односно брига и локалне заједнице и Републике – указала је Цвијановић.

Она је истакла да је, према томе, то добро и додала да не разумије зашто се направила толика галама око ствари које су рационалне и прилагођене животу у овом времену.

Архива