Цвијановић: Отклонити препреке у пословању привредника и предузетника

30.03.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да локалне и републичке институције треба да раде заједно да би отклањале препреке у пословању предузетника, привредника и људи који другим људима обезбјеђују плате.

– Мени је задовољство да сам у прилици да посјетим привредни субјект који предано ради и запошљава 33 човјека са перспективом и плановима да се тај број знатно повећа – рекла је предсједница Српске у Љубији гдје је посјетила предузеће Твек заједно са представницима Градске управе Приједор.

Она је најавила да ће се укључити, колико је у њеној моћи, али и ангажовати републичке институције да заједно са локалним властима изнађу рјешење за проблем који се односи на кориштење земљишта ради обезбјеђивања перспективе за проширење производње.

Цвијановић је напоменула да је трећи пут у Љубији и да има утисак да је „замро живот у мјесту које је некад бујало животом и имало доста привредних активности“.

– Мислим да ће бити велики изазов за локалну власт, заједно са републичким, да покуша вратити живот у ово мјесто и вратити Љубији нешто од њеног старог сјаја, да покушамо да санирамо оно што је везано за инфраструктуру, за услове живота људи који овдје живе, али исто тако и стварање претпоставки за неке друге који би дошли након тога да живе овдје – навела је Цвијановић.

Она је додала да је свјесна да то представља велики задатак, али да су и градоначелник и локална управа опредијељени да се заједничким напорима са Владом Републике Српске и републичким институцијама, привредницима и свима који желе да улажу у Приједор и Љубију, упусте у тај велики задатак и да ово мјесто доживи нешто од своје славне, сјајне прошлости.

– Сигурна сам да то, корак по корак, ако смо посвећени и предани, можемо и учинити – оцијенила је Цвијановић.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је да је организована посјета извозно оријентисаном привреднику који је одлучио да прошири производне капацитете, али има проблем са земљиштем.

– Покушаћемо изнаћи начин да се то ријеши. Овој мјесној заједници је мало пажње посвећивано, а то ће се промијенити, први конкретни радови који почну у Приједору, доћи ћемо у Љубију да почнемо рјешавати проблеме који су овдје годинама гомилани – додао је Павловић.

Архива