Цвијановић: Од наше дисциплине зависиће резултат борбе против пандемије

22.03.2021 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да се Српска, као и цијели свијет, суочава са тешким периодом усљед пандемије вируса корона, те да су здравствени радници на измаку снага и да и они, осим тешкоћа на послу, имају своје породице и своје животне проблеме.

Цвијановић је подсјетила да су управо они данас давали изјаве и прије протесног скупа угоститељских радника да би указали на то колико им је тешко.

– Надам се да су ове мјере пролазне, желимо да овладамо здравственом кризом јер је здравство у претешкој ситуацији. Од наше дисциплине зависиће и резултат ове борбе. Институцијама је у интересу да привреда ради, према томе ове мјере су биле изнуђене – нагласила је Цвијановић, захваливши свима на размијевању.

На питање Срне да прокоментарише протестно окупљање угоститеља и фризера испред Палате Републике у Бањалуци да би изразили незадовољнство новим епидемиолошким мјерама, Цвијановић је истакла да нема ништа против да грађани показују своје незадовољство, мада је данашњи протест изашао ван свих препоручених епидемиолошких мјера.

– Оно што га сврстава у домен неприхватљивог јесу непримјерена скандирања. Шта непримјерено скандирање има са пандемијом и мјерама или ако се у позиву на протесте потписујете паролом коју је неко користио у изборној кампањи – упитала је предсједница Српске.

Она је констатовала да томе није мјесто у тешкој борби за људске животе и глобалној пандемији, јер је то онда политичка акција.

Предсједница Српске је нагласила да жели да сви заједно што прије изађемо из кризе и да људи престану умирати због овог вируса.

Она је навела да је због вируса корона у Републици Српској умрло око 2.500 људи, упитавши зар то није довољно упозорење?

– Тај број, примјера ради, одговара величини неке од мањих општина у Српској, попут Трнова, Калиновика или Берковића – истакла је Цвијановић.

Предсједница Републике је изразила жељу да се здравствени радници коначно одморе, да привреда неометано ради и да се што прије сви вратимо нормалном животу.

Архива